Evenemang

Finansiell utbildning för Sveriges ungdomar!

Ung Privatekonomi är ett projekt som varje år når ut till 20 000+ gymnasieungdomar med föreläsningar och en bok om privatekonomi. Då det är viktigt att en bok om privatekonomi för ungdomar är både intressant och aktuell har vi nu tagit fram en helt ny bok i ett gott samarbete mellan Ung Privatekonomi och representanter för projektets huvudmän, däribland Svensk Värdepappersmarknad, med fantastiska insatser från Ung Privatekonomis kansli och informatörer, engagerade gymnasielärare och studenter m fl.

Lanseringen av boken sker vid ett Zoom-webinarium den 20:e maj kl. 13:00, där det även bjuds på en paneldiskussion om finansiell utbildning med representanter från Finansinspektionen, Svensk Värdepappersmarknad, Fondbolagens Förening, Nasdaq och Ung Privatekonomi.

Varmt välkomna att ta del av lanseringen av den nya boken med efterföljande paneldiskussionen om finansiell utbildning via denna länk.

 

Women in Finance Talk

Join us December 1, 2020 at 9 – 11 AM for a roundtable discussion on how to attract and retain female talent in the securities markets. The event is co-hosted by the Swedish Securities Markets Association and Swedish Houseof Finance.

Moderator: Urban Funered, CEO, Swedish Securities Markets Association and Sara Ottosson, Swedish House of Finance
Introduction by Renée Adams, Professor of Finance, Said Business School / University of Oxford

Roundtable with
Elisabeth Beskow, CEO DNB Bank ASA Sweden Branch
Maria Janson, Head of Markets, Swedbank
Johanna Norberg, Country Manager at Danske Bank Sweden at Danske Bank
Lena Österberg, Head of Sustainability Research, Carnegie Investment Bank

This event was livestreamed and can now be found here.

More information can be found on the website of Swedish House of Finance.