/ Publicerad

Agneta Oscarsson har utsetts till ny vd för Swedsec Licensiering AB och tillträder i april 2023

Styrelsen för Swedsec Licensiering AB (Swedsec) har utsett Agneta Oscarsson till ny vd för Swedsec Licensiering AB. Agneta är i dagsläget Chef för Förvaltning och Erbjudande inom Länsförsäkringar Fonder, där hon sedan 2006 har haft flera roller inklusive som chef för bolagets hållbarhetsarbete, affärsutveckling och distribution. Agneta är civilekonom och har en fil kand. i företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring från Stockholms universitet.

Agneta Oscarsson efterträder Swedsecs nuvarande vd Teresa Isele som vid utgången av februari lämnar Swedsec för att tillträda som ny vd för Rhenman & Partners Asset Management.

Urban Funered, ordförande i Swedsecs styrelse och tillika vd för Swedsecs moderbolag Svensk Värdepappersmarknad Service AB, kommer interimistiskt att inträda som vd för Swedsec med början den 1 mars 2023 och till dess att Agneta tillträder som vd under april 2023.

Urban Funered, VD för Svensk Värdepappersmarknad kommenterar valet av ny vd för Swedsec:
– Vi är mycket glada över att Agneta Oscarsson har accepterat uppdraget som vd för Swedsec med början i april 2023. Agneta har under sin karriär haft ett antal betydelsefulla roller inom Länsförsäkringar Fonder, däribland som chef för bolagets förvaltning och erbjudande, hållbarhet, affärsutveckling och distribution. Agneta har ett brinnande intresse för den viktiga roll som Swedsec spelar inom svensk självreglering. Detta tillsammans med Agnetas goda personliga egenskaper och gedigna erfarenheter från den svenska finansmarknaden har gjort oss övertygade om att Agneta kommer att passa utmärkt som ny vd för Swedsec, kommenterar Urban Funered, ordförande för Swedsec.

Agneta Oscarsson kommenterar sin nya roll som vd för Swedsec:
– Jag är stolt och väldigt glad över mitt nya uppdrag och över uppgiften att få leda Swedsecs verksamhet. Swedsec fyller en mycket viktig roll på den svenska finansmarknaden och jag ser fram emot att få fortsätta arbetet med att föra Swedsecs strategi och utveckling vidare tillsammans med alla goda och kompetenta medarbetare på Swedsec och inom dess nämnder, kommittéer och utskott. Swedsec har tillsammans med de företag som är anslutna till Swedsec en mycket viktig uppgift vad gäller att upprätthålla ett starkt förtroende för den svenska finansmarknaden, säger Agneta Oscarsson, som i april 2023 tar över som vd för Swedsec.

Agneta Oscarsson är 57 år, är gift och har tre vuxna barn. Hon kommer att tillträda sin nya tjänst som vd för Swedsec Licensiering AB under april 2023.

För ytterligare information kontakta:

Urban Funered, verkställande direktör
E-post: urban@svpm.se
Tel: 08 – 56260701

Pressmeddelande 9 januari 2023: Agneta Oscarsson har utsetts till ny vd för Swedsec Licensiering AB och tillträder i april 2023